Thursday, 8 December 2016

Filled Under:

AWAS BUAT PENGEMAR IKAN TILAPIA!! BERHENTI MAKAN IKAN TILAPIA SEBELUM NYAWA ANDA MELAYANG....NAK TAHU KENAPA? JOM BACA SEKARANG!! SILAKAN SHARE..

AWAS BUAT PENGEMAR IKAN TILAPIA!! BERHENTI MAKAN IKAN TILAPIA SEBELUM NYAWA ANDA MELAYANG....NAK TAHU KENAPA? JOM BACA SEKARANG!! SILAKAN SHARE..
Tilapia, ikan ketiga paling dibelanjakan di Amerika, telah berada di bawah haba untuk beberapa lama kerana terdapat pengesahan pemasangan bahawa ikan ini dibangunkan di China pada amalan kultivarnya besar.

Hentikan Makan Tilapia ASAP! Baca Mengenai Sebab Bahaya Mengapa !!!

Dari satu segi, tilapia sepenuhnya ekonomi, boleh dibeli tanpa kulit dan tanpa tulang dan benar-benar lazat kerana ia tidak pek rasa ikan semula jadi.

Namun, isu yang tulen dengan tilapia adalah dihubungkan dengan sumbernya. Majoriti tilapia kita memakan hari ini telah diterbitkan semula di ladang-ladang ikan dan bukannya di hutan.


Hari ini, ia adalah hampir mustahil untuk mencari tilapia liar yang terdapat di pasaran. Banyak kedai-kedai makan untuk sebahagian besar berkhidmat ladang diterbitkan semula tilapia. Kebenaran diberitahu, ia adalah satu penuaian skala luas, bahawa sebilangan besar ikan dikumpulkan setiap hari.

Masalahnya ialah bahawa sementara tilapia liar makan tumbuhan tasik dan hijau lumut dan alga, baka ladang tilapia ia diperkukuh pada pelet soya dan jagung GMO. Minyak ikan yang sihat dijumpai di dalam tilapia liar pada dasarnya kurang di ladang menimbulkan satu. Kebenaran diberitahu, ladang dibangkitkan tilapia tidak sihat untuk beberapa sebab.


Mengapa Farm Diterbitkan semula Tilapia adalah teruk untuk Kesihatan Anda:

Keradangan

Kajian lewat mengesahkan bahawa memakan tilapia ladang-bred boleh membawa kepada kerengsaan dan keradangan. Malah, makan tilapia boleh memperhebatkan alahan rasmi sedia ada disebabkan oleh pelbagai masalah kesihatan termasuk asma, penyakit koronari, dan keradangan sendi. Individu sering percaya bahawa mereka mendapat omega-3 lemak tak tepu mereka daripada minyak ikan di tilapia untuk mengurangkan bahaya serangan jantung, namun yang benar adalah bahawa tilapia risiko bahaya jauh lebih banyak untuk keradangan daripada bacon atau burger keju.


Cancer Membawa Pencemar

Ikan yang dibangkitkan ditanam adalah untuk yang paling terdedah kepada kanser menyebabkan pencemaran semula jadi 10 kali lebih daripada tilapia liar. Selain itu, salah satu bahan prinsip dalam suapan untuk tilapia adalah tahi ayam. Apa lagi, babi dan itik sisa disediakan untuk makanan ikan adalah juga sangat umum.

Racun perosak yang lebih tinggi dan Agen anti-jangkitan

Farm diterbitkan semula ikan bagi sebahagian pek bahan yang paling tinggi racun perosak dan anti-mikrob. Ini pada dasarnya turun ke jalan yang ikan ladang diternak dalam sesuatu kumpulan, yang menjadikan mereka lebih terdedah kepada penyakit. Itulah sebabnya mereka kerap diberikan agen anti-jangkitan untuk memastikan mereka sihat. Racun Perosak tambahan sekeping menu mereka untuk melaksanakan kutu laut. Racun serangga yang sangat kuat yang mana ia boleh membunuh salmon liar apabila dibentangkan kepada mereka secara tidak sengaja. Ini bukan sahaja, ia juga hakikat bahawa racun perosak ini kemudiannya dilepaskan ke laut, yang kemudian mencipta kesan-kesan beracun kepada hidupan laut lain apabila digunakan.

Rendah Omega-3 kepada Omega-6 Kadaran

Farm dibangkitkan tilapia pek makanan tambahan kurang kukuh daripada yang liar. Pertama sekali, omega 3 lemak tidak tepu dalam tilapia ditanam tidak seperti yang mampan untuk kita bukannya asid lemak omega di tilapia liar. Selain itu, ladang tilapia dibangkitkan juga mengandungi protein kurang. Ikan dibesarkan di dalam kolam, yang membuat mereka fattier dan mereka sering mengandungi lebih omega 6 lemak tidak tepu. Lebih penggunaan omega 6 lemak tak tepu membuatkan kita lebih terdedah kepada gangguan. Di ladang dibangkitkan tilapia, omega 3 hingga omega 6 bahagian yang tidak seimbang, yang memberikan kesan negatif kepada badan kita.

Tahap Dioxin tinggi

Farm diterbitkan semula tilapia juga mengandungi tahap dioksin yang lebih tinggi. Ini benar-benar pek nombor 11 kali lebih besar dioksin daripada tilapia liar. Dioksin adalah maut, dan juga mempengaruhi tubuh anda dan boleh banyak pencetus pembangunan tumor. Perkara yang paling sangat mengerikan ialah apabila dioksin masuk ke dalam badan, mereka akan mengambil masa yang lama untuk membersihkan keluar - sekitar 7-11 tahun adalah separuh daripada apa yang diperlukan untuk dioksin yang akan dikeluarkan dari badan.

Dengan segala-galanya diambil kira, ia adalah penting untuk menyedari bahawa tilapia ladang-dibangkitkan itu tidak mencukupi dalam makanan tambahan asas badan anda memerlukan. Sebaliknya, pilihan yang sempurna akan menjadi jenis yang lebih sihat ikan atau tilapia liar.
0 comments:

Post a Comment