Wednesday, 12 October 2016

Filled Under:

ZIYAD PELIK RAMAI ‘SAUDARA’ DATANG RUMAH SELEPAS JADI JUTAWAN,IKUTI KISAH YANG DICERITAKAN OLEH ATLET PARALIMPIK NEGARA INI….


ZIYAD PELIK RAMAI ‘SAUDARA’ DATANG RUMAH SELEPAS JADI JUTAWAN,IKUTI KISAH YANG DICERITAKAN OLEH ATLET PARALIMPIK NEGARA INI….

Sejak menjadi jutawan segera, wira sukan negara Muhammad Ziyad Zolkefli  mengakui dikunjungi ramai ‘saudara’ yang tidak pernah dikenalinya sebelum ini. Pemenang pingat emas acara lontar peluru Paralimpik Rio berkata, disebabkan itu beliau terpaksa menambah bilangan kuota tetamu majlis perkahwinannya pada 11 November ini. “Sejak akhir-akhir ini ramai pula ‘saudara mara’ saya tak pernah tengok tibatiba datang ke rumah. Saya pun pelik tapi itulah realitinya,” katanya seperti dilapormStar Online. “Keluarga sebelah perempuan pun dah tertekan kerana ramai saudara yang nak datang. “Mula-mula kami jemput 1000 tetamu masing-masing untuk setiap majlis kerana guna pakej tapi nampaknya kena tambah lagi 300 orang.” Dahulunya penjual kuetiau, Ziyad, 26, yang menerima insentif RM1 juta daripada kerajaan hanya mahukan majlis perkahwinan yang sederhana. “Saya tak nak majlis yang besar-besaran. Saya tak mahu membazir, cukuplah hari bahagia saya disambut dalam keadaan sederhana tapi meriah,” katanya. Majlis resepsi Ziyad akan diadakan pada 20 November di sebuah hotel di sini,
0 comments:

Post a Comment