Saturday, 15 October 2016

Filled Under:

VIRAL RESIT KOS PERUBATAN ISLAM RM32,800. USTAZ PUSAT PERUBATAN ISLAM TAMPIL BERI PENJELASAN DAN PERKARA SEBENAR YANG MENGEJUTKAN MASYARAKAT!!!

VIRAL RESIT KOS PERUBATAN ISLAM RM32,800. USTAZ PUSAT PERUBATAN ISLAM TAMPIL BERI PENJELASAN DAN PERKARA SEBENAR YANG MENGEJUTKAN MASYARAKAT!!! 

Jasin: “Jumlah RM32,800 tertera pada resit itu adalah sebut harga, mengapa orang ramai tidak melihat jumlah sebenar yang dibayar,” kata pengusaha sebuah pusat perubatan Islam yang enggan dikenali dan kini viral di laman sosial Facebook (FB) kerana mengenakan caj mahal kepada pelanggan.Lelaki berumur 40-an yang ditemui di premis perubatan yang juga kediamannya di Taman Serkam Ria di sini, berkata isu itu tidak seharusnya timbul berikutan dia sedia berunding dengan keluarga pesakit terbabit.

Menurutnya, salah faham itu dipercayai berlaku akibat rasa tidak puas hati anak pelanggannya sedangkan dia sudah menerangkan mengenai bayaran kos perubatan akan dikenakan.

“Jumlah RM32,800 itu adalah kos keseluruhan sebut harga bagi penyakit dihidap ibu lelaki yang memviralkan perkara ini. Ibunya menerima rawatan urat saraf dan membuang sihir patung berjasad untuk itu kami hanya kenakan caj RM5,100.

“Itupun saya sedia berunding dengannya hinggakan dia hanya membayar tunai RM300 selain memajak seutas rantai tangan didakwa bernilai RM4,800. Bagaimanapun, selepas saya bawa ke kedai emas untuk dinilai, rantai tangan itu hanya bernilai kira-kira RM1,700 tetapi kami tidak mahu menuruti perbuatannya menyebarkan hal sebegini di laman sosial,” katanya.
0 comments:

Post a Comment