Sunday, 23 October 2016

Filled Under:

TERKINI ! SAH ! 174 BOLOS DARI PENJARA LEPAS BUNUH PENGAWAL MEREKA ! MOHON PENDUDUK SEKELILING BERHATI-HATI !


TERKINI ! SAH ! 174 BOLOS DARI PENJARA  LEPAS BUNUH PENGAWAL MEREKA ! MOHON PENDUDUK SEKELILING BERHATI-HATI !Seorang banduan yang ditemui dalam keadaan terbaring maut selepas ditembak banduan yang melarikan diri dari penjara Arcahaiea di Haiti pada Sabtu. Foto AP ARCARHAIE  (Haiti):
Seramai  174  banduan  melarikan  diri  dari  penjara  di  utara  Haiti  pada  Sabtu  selepas membunuh seorang  pengawal  dan mencuri senjata api, menurut pihak berkuasa yang melancarkan operasi memburu pesalah terbabit.

Polis mengadakan sekatan di jalan dan menahan beberapa individu yang tidak mempunyai kad pengenalan. Bagaimanapun, 266 banduan di penjara Archahaie tidak memakai uniform menyebabkan mereka lebih mudah untuk melarikan diri dan berada di luar.Seramai 11 banduan berjaya ditangkap semasa pembolosan itu. Ketika kejadian, sebahagian banduan sedang mandi. Sekumpulan banduan memecah masuk ke sebuah kawasan yang digunakan para pengawal, mencuri sekurang­kurangnya lima senjata, manakala seorang pengawal mati ditembak.

Menteri Keadilan Haiti, Camille Edouard Junior berkata, seorang banduan maut selepas terjatuh dari tembak sehingga mengakibatkan kecederaan di kepala semasa melarikan diri dari penjara Archaie.
"Seorang pengawal terbunuh dalam insiden itu. "Tiga banduan cedera, termasuk seorang yang maut akibat kecederaan yang dialaminya," kata Edouard Junior kepada Reuters. ­ Reuters
2 comments: