Tuesday, 11 October 2016

Filled Under:

TERHAD KEPADA 100,000 KELUARGA SAHAJA!!!Daftar Borang Permohonan Skim Myhome Rumah Mampu Milik. Bantuan Subsidi RM30,000 UNTUK SEMUA RUMAH DI SELURUH MALAYSIA,CEPAT SEBELUM TERLAMBAT…..


TERHAD KEPADA 100,000 KELUARGA SAHAJA!!!Daftar Borang Permohonan Skim Myhome Rumah Mampu Milik. Bantuan Subsidi RM30,000 UNTUK SEMUA RUMAH DI SELURUH MALAYSIA,CEPAT SEBELUM TERLAMBAT…..Daftar Borang Permohonan Skim Myhome Rumah Mampu Milik. Bantuan Subsidi RM30,000

Ramai yang mengeluh dengan gelombang kenaikan harga rumah hari ini. Akhirnya….

myhome

Akhirnya dalam pada usaha pihak kerajaan Malaysia mahu membendung ledakan kenaikan harga rumah dan ketidakmampuan rakyat Malaysia yang berpendapatan rendah beli rumah pertama, kerajaan tawarkan bantuan beli rumah pertama yang berbentuk bantuan subsidi RM30,000 kepada anda, anda yang layak.

Daftar Borang Permohonan Skim Myhome KPT : Bantuan Subsidi Beli Rumah Pertama?

Bersama-sama ini dikongsikan dengan butiran yang membabitkan skim yang cukup baik utnuk anda teliti ini daripada Kementerian Perumahan Tempatan.

Dikenali sebagai Skim Perumahan Mampu Milik Swasta atau skim MyHome Program dan skim MyHome merupakan sebuah lagi projek perumahan yang telah diluluskan mulai 1 Januari 2014 dengan peruntukan sebanyak RM300 juta di bawah seliaan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan KPKT Antara objektif atau matlamat utama skim ini ialah membantu rakyat memiliki kediaman sendiri dengan kos rendah dan sederhana. Menawarkan bantuan beli rumah (subsidi) sehingga maksimum RM30,000 untuk setiap unit rumah kepada individu yang layak. Kerajaan akan membantu mereka yang layak membeli rumah pada harga rumah kos rendah dan perbezaan baki harga akan dibayar kerajaan kepada pemaju berkenaan. Terhad kepada 10,000 unit rumah sahaja. Ayuh segerakan hantar borang permohonan.0 comments:

Post a Comment