Tuesday, 23 August 2016

Filled Under:

WOW!! INILAH GANJARAN MEWAH YANG DI PEROLEH AZIZULHASNI AWANG BUAT ATLIT LAIN CEMBURU...

WOW!! INILAH GANJARAN MEWAH YANG DI PEROLEH AZIZULHASNI AWANG BUAT ATLIT LAIN CEMBURU...

Berita gembira buat Azizulhasni Awang.

Nike telah menandatangani Azizulhasni Awang dengan perjanjian seumur hidup, laporan ESPN Darren Rovell.

Kontrak itu adalah perjanjian tunggal atlet terbesar dalam sejarah 46 tahun Nike. Ia juga menandakan kali pertama bahawa Nike secara rasmi diberikan perjanjian seumur hidup.

Azizulhasni Awang 28-tahun, yang hanya mengambil pingat gangsa dalam acara keirin lelaki ‘di Rio Sukan Olimpik 2016, dilaporkan mendapat tawaran sebanyak $30 juta setahun.

Menurut Rovell, perjanjian baru Azizulhasni itu “dengan mudah melepasi ” 10 tahun , $300 juta perjanjian Kevin Durant ditandatangani dengan Nike pada tahun 2014 .


Azizulhasni akan mempunyai pakaian tandatangannya sendiri dengan Nike dan dijangka memakainya untuk semua pertandingan. Majalah Forbes meramalkan jualan tahunan lebih daripada $ 340,000,000 daripada perjanjian disesuaikan Azizulhasni ini setiap tahun. 

Individu:

Emas – RM1 juta
Perak – RM 300 ribu
Gangsaa – RM100 ribu
Kumpulan (kurang dari 5 orang dalam satu team):

Emas – RM1 000 ribu setiap team
Perak – RM300 ribu setiap team (Pandalela & Jun Hong menang yang ni lah)
Gangsa – RM100 ribu setiap team
Kumpulan yang melebihi 5 orang dalam satu team:

Emas – RM150 ribu setiap ahli
Perak – RM40 ribu setiap ahli
Gangsa – RM20 ribu setiap ahli

Insentif ni diberi nama Skim Imbuhan Tetap Olimpik (SITO). Ditubuhkan pada 2006, SITO menjanjikan duit pencen sepanjang hayat. Setiap pingat dapat duit pencen yang berbeza:

Untuk setiap atlit:

Emas – RM5000 sebulan
Perak – RM3000 sebulan
Gangsa – RM2000 sebulan

Atlet-atlet kebangsaan yang memenangi pingat pada Sukan Olim-pik 2016 di Rio de Janeiro, Brazil bakal menikmati hadiah sebuah kereta Proton daripada DRB-Hicom Berhad (DRB-Hicom) dengan kerjasama Proton Holdings Bhd. (Proton). 


Pemenang pingat emas akan menerima Perdana 2.0L manakala Suprima S 1.6L Turbo Premium bagi pingat perak dan Iriz 1.6 L Premium pula untuk pemenang pingat gangsa. 


Kereta tersebut akan diserahkan kepada pemenang-pemenang pingat selepas Sukan Olimpik Rio 2016 berakhir dan pulang ke Malaysia.  

0 comments:

Post a Comment