Tuesday, 12 April 2016

Filled Under:

COMEL SANGAT!! EKSKLUSIF FOTO TERKINI 6PASANGAN ANAK KEMBAR ARTIS MALAYSIA PASTI MEMBUATKAN KORANG CEMBURU.

COMEL SANGAT!! EKSKLUSIF FOTO TERKINI  6PASANGAN ANAK KEMBAR ARTIS MALAYSIA PASTI MEMBUATKAN KORANG CEMBURU.








Pelan Insurans Prudential BSN Takaful – Pengenalan
Sejak takaful dilancarkan di Malaysia pada tahun 80-an, ramai warga Malaysia terutama umat Islam mula mengambil perhatian akan kepentingan takaful dan mula mempertimbangkan pelan insurans Prudential BSN Takaful antara pelbagai produk insurans dan takaful yang ada di pasaran.

Prudential BSN Takaful Berhad, anak syarikat Prudential yang bertanggungjawab mengendalikan sektor takaful telah mendapat sambutan hangat dari pasaran Melayu Islam, dan saya percaya result sebegini dapat dicapai disebabkan 3 perkara:

Produk yang berkualiti dengan harga berpatutan – Mari saya jelaskan. Banyak produk insurans/takaful di luar sana yang menjanjikan bulan dan bintang dengan hanya Rm30/bulan. Dan ramai yang rambang mata melihatkan harga yang murah. Tetapi jika tuan/puan fikirkan, bukankah tujuan insurans ni adalah untuk perlindungan? Apa guna pelan yang murah jika perlindungan yang diberikan terhad ataupun bila masa claim, company hilang entah ke mana.


Agen yang professional dan berdedikasi – Saya dah jumpa ramai klien yang ambil insurans melalui telefon, call center yang menelefon tak kira masa, dan mempromosikan pelan-pelan murah RM30-RM50 sahaja sebulan. Masalahnya, bila sesuatu terjadi, siapa yang boleh dihubungi? Sudah tentu pekerja call center itu bukan agent insurans,

 tak pernah ambil exam takaful, dan tidak memiliki lesen untuk menjual insurans. Bila sudah terlambat, baru cari agent bertauliah. Jangan macam tu. Agent Prudential semua perlua mengambil peperiksaan, perlu mencapai minimum target setahun, dan perlu sentiasa menjalani kursus untuk memantapkan ilmu dan kemahiran.




0 comments:

Post a Comment